De lekkerste bonbons!

Een krat vol pakpapier, een vloer vol met nieuw speelgoed en een keuken waarvan het aanrecht bijna niet meer te zien is; kortom: de sporen van een geslaagd verjaardagsfeestje van Amélie. Mijn man is een echte keukenprins, en gister heeft hij de gasten verblijd met niet één, niet twee maar wel drie zelfgemaakte taarten! Ook heeft hij een nieuw recept geprobeerd dat ik op Pinterest had gevonden, namelijk Chocolate Chip Cookie Dough Truffles! En ja, het is zo lekker als het klinkt… Koekjesdeeg met chocola erin en eromheen! Wat wil je nog meer..!

Het is redelijk simpel, de meeste tijd gaat zitten in het chocolade-dippen. Hier is het recept:

Chocolate Chip Cookie Dough Truffles

Tijd: ongeveer 2,5 uur (inclusief wachttijd)

Voor zo’n 70 stuks

Ingredienten:

320 g bloem
1 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder
225 g boter of margarine, op kamertemperatuur
150 g kristalsuiker
130 g bruine basterdsuiker
1 theelepel vanille (of vanillesuiker, gebruik dan iets minder gewone suiker)
70 ml melk (of soyamelk)

150 g kleine stukjes pure of melkchocolade

400 g chocola voor het dippen

Bakpapier 

Meng de boter, suiker en basterdsuiker in een grote kom met een mixer op de middelste stand tot het beslag licht en luchtig is. Doe de melk en vanille erbij. Roer de bloem, het bakpoeder, de zout erdoor en mix op de lage stand (of met de hand) tot het één geheel is, zonder klontjes. Roer de chocoladestukjes er door heen.

Bedek het deeg en laat 1 uur in de koelkast staan.

Als het deeg stevig genoeg is om te gebruiken (het kan helpen om een beetje bloem op je handen te doen), rol dan balletjes van ongeveer 2 à 3 cm in doorsnee en leg ze op een stuk bakpapier (op een bord oid). Zet ze in de vriezer en laat ze nog eens 30 minuten koud worden.

Smelt de chocolade voor het dippen (au bain marie of in de magnetron, vooral bij de laatste iedere keer even goed doorroeren! Chocola niet laten koken). Gebruik vorken (wij hebben geklungeld met twee satéprikkers en een theelepel, dat ging aardig) om ze in de chocola te dippen, en leg ze daarna weer terug op het bakpapier. Laat ze afkoelen tot de chocola hard is. Je kunt ze gekoeld en afgesloten voor 1 week lang bewaren (als dat je lukt! ;))

Dit recept is vertaald vanuit het engels, dus de maten zijn omgerekend vanuit cups en ounces, maar ik neem aan dat het zo wel goed zit. Eet ze!

Tip: Ik denk zelf dat het ook lekker is als je ze door de hagelslag of cacaopoeder rolt. Doe dit dan wel vóór het koelen en leg ze daarna nog even in de koelkast.

Advertisements

One thought on “De lekkerste bonbons!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s